Stage _ Aikon_Producties

Aikon Producties logo
Mijn stage vindt plaats bij Aikon producties, een productiehuis in Boortmeerbeek.

Aikon is een veelzijdig bedrijf dat actief is in zowel fotografie als videografie. Zij creëren voornamelijk commerciële beelden binnen allerlei genres. Architectuur, product, reportage, campagnebeelden, etc.

Begin oktober kwam ik bij hen op gesprek. Het werd al snel duidelijk dat ik in een jong, modern bedrijf terecht was gekomen. Voor mij was de keuze snel gemaakt, ik wou al niet meer verder zoeken naar een andere stageplek. “Dit is het gewoon”

WEEK 1

WO 03-02 - VRIJ 05-02
Architectuur _ interieur

Mijn eerste week was spannend. Ik mocht meelopen met mijn stagebegeleider Johan Van Der Hasselt. We hadden enkele architectuuropdrachten ingepland. De beelden zouden dienen voor online verkoop via een immokantoor. Wij vertrokken naar Diegem om daar een eerste pand te fotograferen.  We fotografeerden zowel het exterieur als het interieur van een appartementsgebouw/assistentiewoning. Later die dag trokken we verder naar Lochristi voor een volgend gebouw. We sloten de dag af met een oude woonst in het centrum van Gent.

Business _ Portret

Voor accountancy bureau Verschaeren & Mertens portretteerden we enkele nieuwe teamleden. Deze beelden dienen voor op hun website te gebruiken. We fotografeerden elke persoon volledig op een witte achtergrond. Deze werd samengesteld met andere beelden om een groot corona-proof groepsfoto te maken. Daarnaast portretteerden we ze ook van dichterbij voor hun apart businessportret.

WEEK 2

MA 08-02 - VRIJ 12-02
Architectuur _ interieur

Mijn tweede week begon met enkele edits van de voorgaande opdrachten. Voornamelijk de retouches aan de business portretten. Later in de week had ik enkele architectuuropdrachten. Waaronder het fotograferen van kasteel Diepensteyn in Londerzeel. Dit in opdracht van bouwbedrijf Van Poppel. 

WEEK 3

MA 15-02 - VRIJ 19-02
Coming _ Soon