Stage _ Aikon_Producties

Aikon Producties logo
Mijn stage vindt plaats bij Aikon producties, een productiehuis in Boortmeerbeek.

Aikon is een veelzijdig bedrijf dat actief is in zowel fotografie als videografie. Zij creëren voornamelijk commerciële beelden binnen allerlei genres. Architectuur, product, reportage, campagnebeelden, etc.

Begin oktober kwam ik bij hen op gesprek. Het werd al snel duidelijk dat ik in een jong, modern bedrijf terecht was gekomen. Voor mij was de keuze snel gemaakt, ik wou al niet meer verder zoeken naar een andere stageplek. “Dit is het gewoon”

WEEK 1

WO 03-02 - VRIJ 05-02
Architectuur _ interieur

Mijn eerste week was spannend. Ik mocht meelopen met mijn stagebegeleider Johan Van Der Hasselt. We hadden enkele architectuuropdrachten ingepland. De beelden zouden dienen voor online verkoop via een immokantoor. Wij vertrokken naar Diegem om daar een eerste pand te fotograferen.  We fotografeerden zowel het exterieur als het interieur van een appartementsgebouw/assistentiewoning. Later die dag trokken we verder naar Lochristi voor een volgend gebouw. We sloten de dag af met een oude woonst in het centrum van Gent.

Business _ Portret

Voor accountancy bureau Verschaeren & Mertens portretteerden we enkele nieuwe teamleden. Deze beelden dienen voor op hun website te gebruiken. We fotografeerden elke persoon volledig op een witte achtergrond. Deze werd samengesteld met andere beelden om een groot corona-proof groepsfoto te maken. Daarnaast portretteerden we ze ook van dichterbij voor hun apart businessportret.

WEEK 2

MA 08-02 - VRIJ 12-02
Architectuur _ interieur

Mijn tweede week begon met enkele edits van de voorgaande opdrachten. Voornamelijk de retouches aan de business portretten. Later in de week had ik enkele architectuuropdrachten. Waaronder het fotograferen van kasteel Diepensteyn in Londerzeel. Dit in opdracht van bouwbedrijf Van Poppel

WEEK 3

MA 15-02 - VRIJ 19-02
Architectuur _ Van _ Poppel

Op een rustige woensdagochtend fotografeerden we een appartementsgebouw aan de Dijlestraat in Mechelen. Een modern gebouw, leuk om te bewonderen tijdens het veranderen van het ochtendlicht dat erop viel. Voor dit soort momenten werk je met plezier wat extra voor de klant. Deze beelden horen bij de reeks opdrachten van bouwbedrijf Van Poppel. 

 

VIDEO _ Behind _ The _ Scenes

Voor dat de stage begon liet ik weten dat ik plots wat meer interesse heb gekregen in videografie. Dit door de opdracht ‘muziekvideoclip’ enkele maanden terug. Mijn collega Arno vroeg of ik interesse had om eraan mee te werken. Ik heb er geassisteerd, gefigureerd en behind-the-scene foto’s opgenomen. Dit op hun laatste draaidag. 

Het project is voor organisatie Rondpunt. Het doel is om een sensibiliseringsvideo te bekomen. Deze zal gebruikt worden in klaslokalen van middelbare scholen in Vlaanderen. De beelden waar ik aan meegewerkt heb zijn recreatiebeelden van een ongeluk. 

 

WEEK 4

WO 24-02 - VRIJ 26-02
Teaser _ Interieur

Aikon Producties verhuisde onlangs naar een nieuw pand in Boortmeerbeek. Om dit binnenkort bekend te maken op hun sociale media zijn er teaserbeelden nodig. Hiervoor heb ik wat detail- en interieurbeelden gemaakt. Het gebouw heeft nog enkele kleine afwerkingen te ondergaan. Deze taak blijft nog even lopende.

Archief _ Wolkenjacht

Photoshop 2021 bracht een nieuwe functie ‘luchtvervanging’. Hiermee herkent het programma de lucht in een beeld en vervangt deze met de lucht uit een ander beeld. Photoshop heeft enkele eigen luchten. Het lijkt ons handig om een eigen archief van luchten te hebben voor toekomstige projecten. Voornamelijk voor architectuur.

Op vrijdag was het mooi weer. Blauwe lucht en witte wolken. Ideaal om aan dit soort archief te beginnen. Ik ging op wandel in Boortmeerbeek, op zoek naar landschappen. Ik kwam terecht bij enkele weilanden. Dit project blijft lopende.

Magazinebeeld _ Markant

Markant is een vzw die zich inzet voor ondernemende vrouwen. Ik deed het retouchewerk voor dit beeld. Ze stond op een witte achtergrond. De grootste uitdaging met dit beeld was de fijnste haartjes mee over te brengen naar de nieuwe achtergrond. 

WEEK 5

MA 01-03 - VRIJ 05-03
VIDEO _ Behind _ The _ Scenes

The Good Roll is een bedrijf dat toiletpapier wilt vernieuwen. Dit met een ‘100% boomvriendelijke toiletrol’ dat uit volledig gerecycleerd papier bestaat. Voor de lancering en promotie van dit product ging bekende Vlaming Erika Van Tielen (verkozen ambassadrice) in gesprek met de bedenkers. Bij dit videoproject stond ik in voor behind-the-scenes beelden.

WEEK 6

MA 15-03 - VRIJ 19-03
JoKri _ Airco

JoKri is een bedrijf dat aircosystemen installeert, onderhoudt en repareert. Zij zijn gelegen in Kampenhout. Samen met mijn stagebegeleider Johan fotografeerden we verschillende installaties in heel verschillende omgevingen. 

Campagne _ Vaccinatiecentrum _ Nekkerhal

Voor stad Mechelen werd er een vaccinatiecampagne opgestart. Het doel? 6 portretten van mensen die trots zijn om gevaccineerd te zijn. Als boodschap? Iedereen heeft een reden om terug buiten te willen zijn, bij vrienden, familie en dierbaren. De shoot ging door in het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal.

WEEK 7

MA 22-03 - VRIJ 26-03
VIDEO _ Behind _ The _ Scenes

In samenwerking met reclamebureau SirFish filmde Aikon een reclamespot voor de stad Hasselt. De productie duurde een volledige dag. Hierbij kwamen we op verschillende locaties terecht. De spot dient om de lokale handel te steunen. Ik volgde het team om behind the scenes beelden te maken.

WEEK 8

MA 29-03 - ZA 03-04
Campagne _ Vaccinatiecentrum _ Turnhout

Voor concept- en designbureau Touché creëerden ik samen met stagebegeleider Johan een reeks portretten. Dit in de regio Turnhout voor eerstelijnszone Kempenland. We kwamen op bezoek bij verschillende mensen die klaar stonden om te vertellen waarom zij gevaccineerd willen worden. Zo kwamen we o.a. in een sportcenter, jeugdhuis en op een festivalweide terecht. De sociale media post van Touché vind je hier.

WEEK 9

DI 06-04 - VRIJ 09-04
Printthings _ Producten

Voor zaakvoerder Anja Maes van Printthings assisteerde ik collega Gill Vloeberghs bij het shooten van nieuwe producten. Een reeks moederdagkaartjes stonden op het menu. Een leuke samenwerking zorgde voor een prachtig resultaat. 

WEEK 10

DO 15-04 - VRIJ 16-04

WEEK 11

MA 19-04 - VRIJ 23-04
Product _ Shots _ Lampen

MD Lights bracht een lading van enkele honderden producten. Zij specialiseren in LED verlichting. Samen met mijn collega’s Johan & Gill maakten we de product shots in een studiosetting. Later op kantoor werkte ik mee aan de bewerkingen en uitsnijdingen hiervan. Dit resulteerde in een vlotte workflow met het team.