FINAL PROJECT 2021

Inleiding

EINDwerk of BEGINwerk?

In 2014 begon mijn studie in fotografie aan Coloma (Mechelen). Vandaag, 7 jaar later maak ik hier mijn ‘laatste’ reeks. Dit om mijn Bachelor diploma te behalen van Audiovisuele Technieken Fotografie aan Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen). 

Mijn eindwerk zal gaan rond staged photography.

90Days
7Hours
49Mins
13Secs

Binnen staged photography wil ik vrij cinematisch te werk gaan. Een verhalende reeks creëren die vrij te interpreteren valt. Ik wil er ruimte voor suggestie in behouden.

Mijn inspiratie

Credits fotografen:
Sietse Tavernier, Gemmy Woud-Binnendijk, Gregory Crewdson, Eugenio Recuenco, Nicholas Moegly

GEKOZEN THEMA

Mijn onderwerp zal gaan rond een recente gebeurtenis. Niet lang geleden ben ik nipt
ontsnapt aan een aanrijding tijdens het oversteken. Een chauffeur die veel te snel reed en
duidelijk niet had opgelet. Het heeft een stevige impact gehad op mijzelf en hoe ik kijk naar mijn omgeving. 

Promotor/Stagebegeleider

Johan Van Der Hasselt

Johan, mijn stagebegeleider heeft zelf een persoonlijke reeks genaamd ‘One step from earth’. Hier sprongen enkele beelden mij meteen in het oog. Voornamelijk de sfeer die door de lichtsituaties over komen. Na het vastprikken van mijn thema wist ik meteen dat hij een sterke promotor zou zijn voor de gelijkaardige aanpak die ik nastreef. Hieronder twee beelden van hem die mij inspireren.