FINAL PROJECT 2021

Inleiding

EINDwerk of BEGINwerk?

In 2014 begon mijn studie in fotografie aan Coloma (Mechelen). Vandaag, 7 jaar later maak ik hier mijn ‘laatste’ reeks. Dit om mijn Bachelor diploma te behalen van Audiovisuele Technieken Fotografie aan Karel de Grote Hogeschool (Antwerpen). 

Mijn eindwerk zal gaan rond macrofotografie.

15Days
3Hours
1Mins
19Secs

Binnen macro wil ik vrij abstract te werk gaan. Een reeks creëren dat de vraag oproept ‘Waar kijk ik eigenlijk naar?’. 

Mijn inspiratie

Credits fotografen:
Tibo Tuypens, Jacqueline Hammer, Mirka Van Renswoude

Efflux 5·400113·667681

Zelf ben ik al jaren aan het experimenteren met macro fotografie. Dit door te spelen met allerlei lichtopstellingen, texturen en vloeistoffen. Hieruit heb ik op een unieke manier leren kijken naar alledaagse objecten. De ‘macrowereld’ is dan ook de speeltuin waar mijn kinderlijke nieuwsgierigheid zijn gang kan gaan. Wat ik uit dit eindwerk wil halen? Abstracte beelden die je doen afvragen waar je nu naar kijkt. Ze moeten voor mij een vorm van rust, evenwicht en elegantie uitstralen. Alsook vrij te interpreteren blijven voor de kijker.

 

 

Promotor/Stagebegeleider

Johan Van Der Hasselt

Johan, mijn stagebegeleider heeft zelf een persoonlijke reeks genaamd ‘One step from earth’. Hier sprongen enkele beelden mij meteen in het oog. Voornamelijk de sfeer die door de lichtsituaties over komen. Na het vastprikken van mijn thema wist ik meteen dat hij een sterke promotor zou zijn voor de gelijkaardige aanpak die ik nastreef.